Vad göra om din dator fått virus?

I takt med att svenskarna flyttar ut allt större del av sina liv på datorn och andra digitala plattformar växer också säkerhetshoten. När du surfar runt på internet finns det alltid en risk att din dator kommer bli infekterad av ett datorvirus. Datorvirus kan påverka din dator på en rad olika sätt, beroende på hur viruset blivit kodat. Klart är  att datorvirus har kommit att bli ett stort problem då det idag finns en jätteindustri inom säkerhetsbranschen. De flesta är medvetna om att viktig information kan gå förlorad som en följd av virus, och du löper även risk för att lämna ut känslig information till en tredje part så som bankinformation och dylikt.

För att kunna skydda dig kan du behöva ett antivirusprogram. Det hjälper dig att hålla din dator ren från eventuella virus. Om olyckan redan varit framme och din dator har smittats finns det emellertid olika vägar att gå. Även i dessa fall kan du vända dig till antivirusprogrammen. Det finns många gratisprogram du kan hämta hem, vilket gör att du slipper betala för ditt skydd. När du väljer ett gratisalternativ kommer du dock, av naturliga skäl, inte att få ett lika kraftfullt program som när du hostar upp en rejäl slant.Vad göra om 3

Du kan spara mycket pengar genom att köpa ditt antivirusprogram online. Det finns olika internettjänster som kan hjälpa dig att spara pengar. När du använder dig av webbsidan Refunder får du tillbaka pengar på allt du köper. Det kan vara ett bra sätt för dig som kanske inte känner att du har råd att betala fullt pris för ditt antivirusprogram, eller som ändå tänkt köpa ditt antivirus online och vill få en slant tillbaka.

När du väl har skaffat dig ett virusprogram är det bara att sätta igång. Hur du tar bort viruset skiljer sig mellan de olika programmen. Du kan ta reda på exakta instruktioner genom att följa anvisningarna som ditt antivirusprogram ger dig. Det är viktigt att du ser till att ditt antivirusprogram uppdateras regelbundet. Annars kommer det inte att känna igen de nya virusen som ständigt utvecklas, vilket betyder att din dator utsätts för risk. En av de största skillnaderna mellan de flesta gratisprogram och betalversionerna är att betalversionerna uppdateras oftare och mer omfattande.

För att undvika framtida virus är det också viktigt att tänka på hur du surfar. Det kan utgöra en säkerhetsrisk att ladda hem program, filmer och musik från olika webbsidor. Med ett bra virusprogram kan du dock ändå känna dig trygg.

Lämna ett svar