Bärbar eller stationär dator?

Bärbara datorer har blivit allt vanligare och många har övergett de stationära skrivbordsdatorerna. Som datorköpare kan du därför undra om du borde investera i en stationär dator eller om det räcker med en laptop. Allt beror förstås på vad du vill använda din dator till och hur du använder den. Om du främst använder din dator till att surfa på internet eller till att skriva enstaka dokument klarar du dig fint med en bärbar dator. Om du vill spela på din dator eller ägna dig åt grafik, musik och videoproduktion är en stationär dator mer användbar.

Stationära datorer passar spelare

Datorpriserna varierar men oftast är de bärbara datorerna billigare än de stationära, i synnerhet om du undviker de dyraste laptoparna. Gillar du att spela datorspel är en stationär dator det naturliga valet. Spelutvecklare är ett yrke som har goda framtidsutsikter och om du är intresserad av att bli spelutvecklare är det smart att ha en dator som du kan spela de nyaste spelen på. Det finns bärbara datorer som kan användas till spelande men de stationära datorerna har i allmänhet bättre prestanda och effektivare utrustning. Dessutom är det lätt att uppgradera din stationära dator efter några år om du vill förbättra datorns prestanda. Att uppgradera bärbara datorer är betydligt mer komplicerat.

Bärbara datorer är praktiska

En bärbar dator är smidig och du kan enkelt ta med den till jobbet eller skolan. En annan fördel med en bärbar är att du kan använda den nästan var som helst. Om du pendlar eller reser i jobbet gör en bärbar dator att du kan jobba under dina resor. Bärbara datorer är dessutom väldigt lätta att börja använda. Det enda du behöver göra är att trycka på knappen. En stationär dator har fler sladdar som måste kopplas rätt innan du kan använda den. Stationära datorer har många fördelar men om det är viktigt för dig att vara mobil bör du fundera på en laptop.

Lämna ett svar